Over mij

Mensen helpen

Ik ben Maureen Raben-Klomp. Na de HAVO moest ik, net als zovelen, een keuze maken voor een vervolgopleiding. Maar wat wilde ik gaan doen? Ik had mijn zinnen gezet op gymleraar of logopediste. Bij beide opleidingen werd ik na strenge selectie helaas niet aangenomen. Maar wat nu? Ik ben gaan kijken op de Sociale Academie in Arnhem, daar hadden ze de opleiding personeel en arbeid. Ik ben die opleiding gaan doen met het idee mijn propedeuse te halen en dan zien we wel verder. Maar ik ben blijven hangen. Waarom? Ik vond het leuk en omdat een rode draad in mijn leven is: mensen helpen. Dat staat centraal in de keuzes die ik heb gemaakt.

Mijn motto is dan ook: de mens is de motor van de organisatie, zorg er daarom goed voor!

MK consulting

Na een aantal jaren gewerkt te hebben als personeelsadviseur, heb ik in 2008 de keuze gemaakt voor mijzelf te gaan beginnen. Ik ben toen MK consulting begonnen. Gericht op interim personeelsadvies, training en coaching.

MK zijn mijn initialen maar staat ook voor Met Kennis en Mijn Kracht. Ik zie het als uitdaging om met mijn kennis en ervaring en met mijn (innerlijke) kracht mensen in hun innerlijke kracht te zetten, in hun (werkzame) leven. Ik vind het belangrijk dat mensen hun passie weten te vinden en van daaruit kunnen doen wat ze leuk vinden. Als je dat uitstraalt kun je werken vanuit je kracht en vanuit je hart!

In organisaties denk ik dat er nog veel meer gekeken kan worden naar waar iemand goed in is en wat iemand leuk vindt. Ik ben er van overtuigd dat als mensen dat kunnen doen ze veel gemotiveerder te werk gaan.

Werken met paarden

Paarden zijn mijn hobby. Naast mijn werk als personeelsadviseur ben ik instructeur geweest op diverse maneges, zo ook op een manege voor gehandicapten in Arnhem, het NCPG. Ook hierin staat mensen helpen centraal.

In het werken met paarden heb ik gezien dat paarden zoveel meer kunnen beteken voor ons mensen. Zij spiegelen ons gedrag en geven open en eerlijk feedback. Vandaar dat ik paarden ook inzet in mijn coachingstrajecten.

Training en coaching

Om training en coaching te kunnen geven heb ik diverse trainings- en coachingsopleidingen gedaan. Waaronder Lifecoaching, Mindfulness, Ki, ACT en Cognitieve Coaching met paarden bij het Centrum voor Paardencoaching. Momenteel volg ik de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

Ik ben aangesloten bij het Centrum voor Paardencoaching als paardencoach en werk conform hun methode. Daarnaast is samenwerking met andere aangesloten coaches mogelijk. Zo kunnen wij teamcoaching in het gehele land aanbieden op diverse locaties met verschillende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een binnenbak, een buitenbak, of een kantine met vergaderruimte, er is van alles mogelijk.

Omdat ik heel veel dingen leuk vind werk ik momenteel ook op een kleinschalige dagbesteding voor met name ouderen met geheugenproblematiek. Ik vind dit een heel interessante doelgroep. Ik ben mij dan ook gaan specialiseren in paardencoaching voor mensen met dementie en hun naasten (mantelzorgers).

Paarden helpen mij, de mens in zichzelf te laten kijken en daarmee hun gevoel van eigenwaarde te vergroten. In mijn coachingstrajecten kan ik mijn paarden inzetten, maar dat hoeft niet. Ik ga samen met jou kijken wat het beste bij je past. Ik geef individuele coaching, teamcoaching en diverse trainingen zoals bewustwordingstraining met paarden en weerbaarheidstraining (voor kinderen) met behulp van paarden.

Uiteraard is een programma op maat mogelijk.

Locaties

Ik maak gebruik van mijn eigen locatie in Empe en van de locatie van Zigtrijk in Brummen, maar ik kan ook gebruik maken van de locatie van het NCPG in Arnhem. Beide locaties zijn ook te gebruiken als vergader locaties, al dan niet in combinatie met paardencoaching. Neem contact op bij interesse en voor meer informatie.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.