Teamcoaching met paarden

Teamcoaching / leiderschapstraining met paarden

Het kudde instinct van een paard wordt gebruikt in deze training. Een paard heeft een leider nodig en zal deze rol niet gauw zelf op zich nemen. Als een paard niet onder zijn soortgenoten is, zal hij geneigd zijn een ander dier of mens als lid van zijn kudde te beschouwen. Hij zal gaan verkennen of jij de leider bent. Zo niet, dan zal hij toch zelf die rol gaan vervullen.

Om te overleven verbinden paarden zich van nature aan authentiek gedrag. Ze voelen dwars door ieder masker heen wat iemand werkelijk bedoeld. Ze voelen of iemand een leider is die het volgen waard is.

Paarden reageren op onbewust gedrag, op het non-verbale. Ze zien en zijn achter de schijn en worden daarom ook wel een “spiegel” genoemd. Ze geven objectieve feedback en hebben geen verborgen agenda. Een paard is dus uitermate geschikt om in te zetten bij leiderschapstrainingen met bijvoorbeeld een management team van een organisatie. Door als team met een paard te werken ontdek je je rol binnen het team en kunnen onenigheden worden opgelost omdat men elkaar beter gaat begrijpen.

 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in teamcoaching / leiderschapstraining met paarden of wil je er meer over weten? Neem dan contact met mij op.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.